zoek menu

IPMA B certificering

Volg een IPMA B training en IPMA B certificering om je marktpositie te versterken en je voor te bereiden op het assessment. Een IPMA B certificaat helpt je op onafhankelijke wijze aan te tonen dat je omvangrijke projecten of programma’s op succesvolle wijze hebt afgerond. Onze trainers en coaches komen rechtstreeks uit het werkveld en slaan een brug tussen theorie en praktijk. Je kunt op hen rekenen voor eerlijk advies en intensieve begeleiding naar jouw IPMA B assessment.

Individuele begeleiding

Hoewel een IPMA B getuigschrift een zeer prestigieuze certificering is, vindt Van Aetsveld de weg er naartoe nog veel belangrijker. De IPMA B certificering omvat intensieve individuele begeleiding waarbij je beter inzicht krijgt in jouw functioneren en competenties. De ervaren coach kan als een van de weinigen in Nederland met je sparren op jouw kennisniveau en stimuleert je tot persoonlijke groei.

Assessment begeleiding

Groepsgrootte

Individueel

Eisen
Je hebt eerder met succes IPMA B-theorie-examen afgelegd..
Je hebt meer dan 6 jaar ervaring in het managen van projecten en/of programma’s.

Literatuur
Niet van toepassing

Inschrijven

Omdat deze training geen vaste data en locaties kent is het niet mogelijk om je via de inschrijfmodule van de website in te schrijven. Neem contact op om je in te schrijven.

Lees wat anderen van deze training vonden

 • Michel Munier heeft als trainer en coach een constructieve en plezierige rol gespeeld bij het behalen van mijn IPMA-B certificering. Hij heeft mij het inzicht verschaft hoe ik met de juiste inspanning, accenten en bewoording het proces moest aanpakken en doorlopen. Daarnaast is Michel een plezierige persoonlijkheid die op het juist moment kritisch is en de discussie niet schroomt. Kortom: voor mij was Michel de juiste persoon om mijn IPMA-B te behalen en dat is Michel ongetwijfeld ook voor jou.

Waarom deze training?

 • Voor het theorie- en assessmentdeel jouw persoonlijke coach
 • 90% slaagt gegarandeerd.
 • Uitgebreide begeleiding van pre-assessment tot assessment
 • Persoonlijke coach die vele IPMA B-ers succesvol heeft begeleid
 • Voor project- en programmamanagement
 • Internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau
 • Perfecte voorbereiding op het IPMA B assessment

Prijzen

Pre-assessment 500
Begeleiding 2200

Heb je een vraag?

Een IPMA B certificering bij Van Aetsveld is meer dan de weg naar een certificaat. Doe nieuwe kennis op en stimuleer persoonlijke groei.
Onze opleidingsadviseur Evelyne Middleton voorziet u graag van een persoonlijk advies!

Voor wie is de certificering geschikt?

Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer dan 5 jaar ervaring hebben opgedaan in het managen van projecten of programma’s. Hiervan heb je minstens 3 jaar complexe projecten of programma’s geleid. Je werkt en denkt op hbo-niveau en wilt aantonen dat je kennis en ervaring hebt in het managen van projecten of programma’s.

De begeleiding stelt je (beter) in staat om:

 • het IPMA B certificaat te halen;
 • verbeteringen aan te brengen in de ontwikkeling van de competenties van projectmanagers en projectmedewerkers;
 • teamleiders en projectmanagers binnen jouw project of programma beter aan te sturen;
 • te reflecteren op je eigen gedrag en handelen binnen projecten en programma’s
 • resultaten en doelen die jij met jouw project of programma wil realiseren beter te plannen en te bewaken;

Begeleidingsduur

De begeleiding is individueel en gericht op jouw certificering. Wij begeleiden je gedurende het hele traject van certificering..

Vervolgmogelijkheden

Na dit traject kun je:

Pre-assessment

Aan de hand van het ervaringsdocument  bespreek je met je IPMA-coach de mogelijkheid tot certificering en welke stappen je kunt nemen om dit te bereiken en wat het beste aansluit bij jouw wensen. Dit noemen wij het pre-assessment. Normaal gesproken heb je het pre-assessment gehad als je ook een IPMA B training bij ons hebt gevolgd. .

Als wij denken dat je geen kans van slagen hebt, adviseren wij je niet door te gaan. Je betaalt dan alleen de kosten voor het pre-assessment. Tijdens het pre-assessment bespreken wij elk project en programma op jouw projectenlijst. Ook als jouw coach halverwege twijfelt of certificering mogelijk is, geeft hij dit aan.

Praktische zaken

We letten op zaken als beschrijving, uren, budgetten, verhoudingen tussen uren en budgetten, de uren die jij en het team eraan besteed hebben, het aantal belanghebbenden en dergelijke. Daarnaast kijken we hoe je scoort op het complexiteitsformulier. Dit resultaat vergelijken wij met de eisen van de ICB en de scores van andere project- en programmamanagers.

Persoonlijke begeleiding

Jouw IPMA-coach begeleidt je persoonlijk tijdens het hele traject tot aan het assessment. Samen stel je een planning en een plan van aanpak op. Jij schrijft de verschillende documenten. Je IPMA-coach leest mee, geeft commentaar en adviseert. Het interview voor het IPMA B assessment bereid je ongeveer een week van tevoren samen met jouw coach voor. We bespreken de assessoren, de resultaten van de 360-graden feedback en de documenten die je moet meenemen. Je oefent het interview tot jij en jouw IPMA-coach ervan overtuigd zijn dat jij gaat slagen.

Vooraf

De IPMA B certificering start vooraf met een pre-assessment van circa 1,5 uur. In de meeste gevallen heb je het pre-assessment al gehad. Ter voorbereiding ontvang je het ervaringsdocument. Dit bestaat uit een overzicht van cursussen en opleidingen, werkervaring, referenten, projectenlijst en projectcomplexiteit. Aan de hand van het ervaringsdocument bespreek je de mogelijkheid tot certificering.

Vervolgtraject

Samen met jouw coach stel je een planning en plan van aanpak op. Daarna begin je aan het schrijven van de verschillende documenten. De inschrijving bij het certificeringsinstituut vindt pas plaats als jouw coach ervan overtuigd is dat jij kunt slagen. Ongeveer een week voor het assessment bereid je het interview samen met jouw IPMA-coach voor.

De kenmerken van deze begeleiding:

 • persoonlijk en individueel gericht
 • stapsgewijs naar IPMA B certificering
 • begeleiding door een top-coach die al vele kandidaten succesvol begeleidde bij IPMA B certificering
 • Volledig traject tot aan IPMA B certificering