zoek menu

IPMA C certificering

Volg een IPMA C training en IPMA C certificering om je marktpositie te versterken en je voor te bereiden op het assessment. Een IPMA C certificaat helpt je op onafhankelijke wijze aan te tonen dat je projecten op succesvolle wijze hebt afgerond. Onze trainers en coaches komen rechtstreeks uit het werkveld en slaan een brug tussen theorie en praktijk. Je kunt op hen rekenen voor eerlijk advies en intensieve begeleiding naar jouw IPMA C assessment.

Individuele begeleiding

Het behalen van het IPMA C certificaat is geen sinecure. Voor certificering moet een ervaringsdocument, zelfassessment en een managementsamenvatting worden ingevuld. Je sluit het traject af met een assessment van 1,5 uur. Jouw IPMA coach kent het traject van haver tot gort en zal je intensief individueel begeleiden, waarbij je nog beter inzicht krijgt in jouw functioneren en competenties.

Lees wat anderen van deze training vonden

 • Michel Munier heeft mij goed geholpen bij het schrijven van mijn IPMA-C projectrapport. Het werd mij duidelijk dat Michel een grote bron van kennis is op dit gebied. Zijn persoonlijke touch sprak mij erg aan. Michel had vertrouwen in mij en bracht dat op mij over. Hij toonde interesse in mij, belde mij nog voor mijn examen en was oprecht blij toen ik hem belde om te zeggen dat ik geslaagd was. Later heb ik Michel nog eens gebeld bij een werkgerelateerd vraagstuk. Fijn om te merken dat Michel ook hier bereid was om mij gewoon te helpen.

Waarom deze training?

 • 90% slaagt
 • Voor het theorie- en assessmentdeel jouw persoonlijke coach
 • Gericht op jouw professionalisering
 • IPMA-coach uit de praktijk
 • Uitgebreide begeleiding van pre-assessment tot assessment
 • Persoonlijke coach die vele IPMA C-ers succesvol heeft begeleid
 • Internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau
 • Perfecte voorbereiding op het IPMA C assessment

Prijzen

Pre-assessment 500
Begeleiding 1700

Heb je een vraag?

Met de IPMA C certificering bij Van Aetsveld toon je niet alleen kennis en ervaring aan, maar professionaliseer je ook jouw vaardigheden.
Onze opleidingsadviseur Evelyne Middleton voorziet u graag van een persoonlijk advies!

Voor wie is de certificering geschikt?

Projectleiders en projectmanagers die 3 tot 8 jaar ervaring hebben in het managen van (deel)projecten. Je werkt en denkt op hbo-niveau en wilt aantonen dat je ervaring hebt in het managen van projecten.

De begeleiding stelt je beter in staat om:

 • het IPMA C certificaat te halen;
 • te reflecteren op je eigen gedrag en handelen in jouw;
 • het IPMA C-assessmenttraject succesvol af te sluiten.

Begeleidingsduur

De begeleiding is individueel en gericht op jouw certificering. Wij begeleiden je gedurende het hele traject van pre-assessment tot aan certificering..

Vervolgmogelijkheden

Na dit traject kun je:

Pre-assessment

Aan de hand van het ervaringsdocument bespreek je met je IPMA-coach de mogelijkheid tot certificering en welke stappen je kunt nemen om dit te bereiken en wat het beste aansluit bij jouw wensen. Dit noemen wij het pre-assessment. Als wij denken dat je geen kans van slagen hebt, adviseren wij je niet door te gaan. Je betaalt dan alleen de kosten voor het pre-assessment. Tijdens het pre-assessment bespreken wij elk project op jouw projectenlijst. Ook als jouw coach halverwege twijfelt of certificering mogelijk is, geeft hij dit aan.

Praktische zaken

Je IPMA-coach let op zaken als beschrijving, uren, budgetten, verhoudingen tussen uren en budgetten, de uren die jij en het team eraan besteed hebben, het aantal belanghebbenden en dergelijke. Daarnaast kijken we hoe je scoort op het complexiteitsformulier. Dit resultaat vergelijken wij met de eisen van de ICB en de scores van andere projectmanagers.

Persoonlijke begeleiding

Jouw IPMA-coach begeleidt je persoonlijk tijdens het hele traject tot aan het assessment. Samen stel je een planning en een plan van aanpak op. Jij schrijft de verschillende documenten. Je IPMA-coach leest mee, geeft commentaar en adviseert. Het interview voor het IPMA C assessment bereid je ongeveer een week van tevoren samen met jouw coach voor. We bespreken de assessoren, de resultaten van de 360-graden feedback en de documenten die je moet meenemen. Je oefent het interview tot jij en jouw IPMA-coach ervan overtuigd zijn dat jij gaat slagen.

Vooraf

De IPMA C certificering start vooraf met een pre-assessment van circa 1,5 uur. Ter voorbereiding ontvang je het ervaringsdocument. Dit bestaat uit een overzicht van cursussen en opleidingen, werkervaring, referenten, projectenlijst en projectcomplexiteit. Aan de hand van het ervaringsdocument bespreek je de mogelijkheid tot certificering.

Vervolgtraject

Samen met jouw coach stel je een planning en plan van aanpak op. Daarna begin je aan het schrijven van de verschillende documenten. De inschrijving bij het certificeringsinstituut vindt pas plaats als jouw coach ervan overtuigd is dat jij kunt slagen. Ongeveer een week voor het assessment bereid je het interview samen met jouw IPMA-coach voor.

De kenmerken van deze begeleiding:

 • persoonlijk en individueel gericht
 • stapsgewijs naar IPMA C certificering
 • begeleiding door een top-coach die al vele kandidaten succesvol begeleidde bij IPMA C certificering
 • Volledig traject tot aan IPMA C certificering