zoek menu

IPMA D training

De IPMA D training helpt projectmedewerkers beter te functioneren en te reflecteren op hun competenties. Om een IPMA D certificering te behalen, moet je een het traject afronden en een theorie-examen doen. Onze ervaren coaches houden gedurende de gehele cursus een vinger aan de pols. Ze stemmen de leerdoelen op jouw persoonlijke omstandigheden af en bereiden je voor op het theorie-examen.

Pas de theorie toe in de praktijk

Bij Van Aetsveld begeleiden wij deelnemers van het kennismakingsgesprek tot resultaat. Je leert bij ons door te ervaren. Wij vermoeien je niet met saaie slideshows en taaie boekenwijsheden, maar slaan een brug tussen theorie en praktijk. Onze ervaren coaches zijn door de wol geverfd en geven nuttige feedback op jouw handelen. Zo kun je het geleerde direct toepassen binnen jouw werksituatie.

Groepsgrootte

De groep bestaat uit 6 tot 12 deelnemers.

Eisen

Je hebt een hbo-denk- en werkniveau.
We raden je aan om eerst de Leergang Essentials project- en verandermanagement te volgen.

Literatuur
IPMA Compact volgens ICB 4
Online ExamTrainer

Direct inschrijven
Startdatum Alle cursusdata Locatie Aantal vrije plaatsen

7 februari 2019

7 februari 2019
21 februari 2019
7 maart 2019
21 maart 2019
...

Amersfoort

vol!

18 april 2019

18 april 2019
2 mei 2019
16 mei 2019
30 mei 2019
...

Amersfoort

vol!

22 augustus 2019

22 augustus 2019
5 september 2019
19 september 2019
3 oktober 2019
...

Amersfoort

12 inschrijven

31 oktober 2019

31 oktober 2019
14 november 2019
28 november 2019
12 december 2019
...

Amersfoort

12 inschrijven

Lees wat anderen van deze training vonden

 • Voor de opleiding IPMA D,C en B heb ik gebruik gemaakt van de diensten van Michel Munier. Michel is goed in staat om de leerstof voor IPMA D op een leuke en begrijpelijke manier uit te leggen. Michel is goed op de hoogte aan welke eisen je moet voldoen en is op de hoogte hoe de laatste examens zijn gegaan. Hierdoor zijn, zijn tips/adviezen actueel. De kans van slagen wordt hierdoor vergroot. Hij is erg consciëntieus in het nakijken van de geschreven rapporten voor IPMA C & B, dit is niet altijd even leuk, maar je rapporten worden er beter van en het dwingt je om na te denken over wat je nu precies op schrijft. Ik raad Michel dan ook bij iedereen aan die een opleiding van IPMA gaat volgen.

Waarom deze training?

 • Uitgebreide online leeromgeving
 • 70% slaagt gegarandeerd
 • Slagingsgarantie
 • Gericht op jouw professionalisering
 • Trainers uit de praktijk
 • Vertaling van de theorie naar jouw praktijk
 • Internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau
 • Perfecte voorbereiding op het IPMA D-examen
 • Interactieve training (geen slide-show)

Prijzen

Opleiding 1560
Materiaal 195
Accommodatie 240

Heb je een vraag?

De IPMA D training is speciaal ontwikkeld voor projectmedewerkers die theorie willen vertalen naar de praktijk. Onze opleidingsadviseur Evelyne Middleton voorziet u graag van een persoonlijk advies!

Voor wie is de training geschikt?

Projectmedewerkers en aankomend projectleiders die nog geen of weinig ervaring hebben in het managen van projecten, maar al wel in projecten werken en (meer) aantoonbare theoretische kennis willen verkrijgen.

Na de opleiding bent u (beter) in staat:

 • succesvol het IPMA D-theorie-examen af te leggen;
 • de theoretische kennis uit het IPMA-traject toe te passen in uw projecten;
 • samenhang te zien tussen projecten, programma’s en portfolio’s.

Trainingsduur

De IPMA D opleiding bestaat uit 4 dagen opleiding met steeds 2 weken tussenruimte aangevuld met een optionele verdieping. Tussen de dagen door en na de opleiding kun je oefenen in de online ExamTrainer. Je hebt toegang tot de leeromgeving tot 6 maanden na de laatste opleidingsdag. Het opleidingstraject eindigt nadat je het examen IPMA Level D hebt afgelegd.

Vervolgmogelijkheden

Na deze training kun je je verder verdiepen door:

Praktische handvatten

De IPMA D training wordt opgehangen aan leerdoelen die je na een intakegesprek samen met de coach vaststelt. De praktijk staat centraal in deze opleiding. Wij bezorgen je niet alleen de benodigde theoretische kennis, maar verbreden ook jouw horizon in de praktijk. Je neemt deel aan discussies met andere deelnemers, leert methoden toe te passen in cases en bestudeert zelf de stof via onze online leeromgeving.

De weg naar een IPMA D certificering

Jouw trainer reikt je alle handvatten aan die je nodig hebt voor het IPMA D theorie-examen. Afhankelijk van jouw kennis en capaciteit moet je rekening houden met een studiebelasting van 100 tot 140 uur. Om het grootst mogelijke effect te bereiken, verwachten we dat je vóór iedere opleidingsdag de theorie thuis bestudeert. Van de coach ontvang je constant feedback op jouw handelen. Zo ervaar je direct wat het betekent om de gepresenteerde theorie te gebruiken en weet je aan het einde van de IPMA D training de kennis toe te passen in jouw projecten.

Dag 1

Er komen tijdens de eerste dag uiteenlopende onderwerpen aan bod, waaronder project- programma- en portfoliomanagement. We lichten de verschillen uit tussen project- en projectmanagementsucces en bekijken de risico’s en kansen. Bovendien behandelen we, terwijl we de opdracht afbakenen, de aanleiding, het doel en resultaat.

Dag 2

Onderhandelen, faseren, structureren en de organisatie en inrichting van het project staan deze dag centraal. Daarnaast kijken we naar communicatie en teamwerk.

Dag 3

We nemen schattings- en planningstechnieken onder de loep, evenals de slip-chart methode. Projectbeheersing en rapportage komen aan bod. En hoe moet je eigenlijk leidinggeven aan projectteams?

Dag 4

Deze dag sluiten we de IPMA D training af. Tijd voor een stukje terminologie in de vorm van de ‘financiële taal’ en andere kernbegrippen. Daarnaast kijken we naar betrokkenheid, motivatie en conflicthantering.

De kenmerken voor deze training

 • Groepstraining
 • Een actieve training (geen ‘slideshow’)
 • Voor professionals door professionals

Volledige opleiding voor IPMA D-certificering