zoek menu

IPMA PMO

Als je behoefte hebt om jouw projectmanagementtaken beter vorm te geven, ben je bij Van Aetsveld aan het juiste adres. Een IPMA PMO opleiding helpt het projectbureau in jouw organisatie verder te professionaliseren en zorgt voor theoretische onderbouwing van jouw praktische vaardigheden. De trainers zijn afkomstig uit het projectmanagementdomein en zitten tot kniehoogte in de materie. Zij koppelen de kennis effectief aan jouw persoonlijke omstandigheden.

Altijd een vinger aan de pols

De coaches nemen deelnemers aan de hand en begeleiden ze van kennismakingsgesprek tot succes. Ons credo is leren door te ervaren, daarom tref je bij ons geen saaie PowerPoints aan en vermoeien we je niet met taaie monologen. In de online leeromgeving neem je in eigen tempo verschillende soorten stof tot je. Tijdens de IPMA PMO opleiding kun je daarnaast sparren met gelijkgestemden en is er ruimte om de eigen casuïstiek in te brengen.

Groepsgrootte
De groep bestaat uit 6 tot 12 deelnemers.
Eisen
Je beschikt over een hbo-denk- en werkniveau.
We raden je aan om eerst de training Projectmatig werken te volgen.
Literatuur
IPMA Compact op basis van ICB 4
Online ExamTrainer

Direct inschrijven
Startdatum Alle cursusdata Locatie Aantal vrije plaatsen

7 februari 2019

7 februari 2019
21 februari 2019
7 maart 2019
21 maart 2019
...

Amersfoort

vol!

18 april 2019

18 april 2019
2 mei 2019
16 mei 2019
30 mei 2019
...

Amersfoort

2 inschrijven

22 augustus 2019

22 augustus 2019
5 september 2019
19 september 2019
3 oktober 2019
...

Amersfoort

12 inschrijven

31 oktober 2019

31 oktober 2019
14 november 2019
28 november 2019
12 december 2019
...

Amersfoort

12 inschrijven

Waarom deze training?

 • Uitgebreide online leeromgeving
 • Gericht op jouw professionalisering
 • Praktijkgerichte training
 • Internationaal aantoonbaar kwaliteits- en ervaringsniveau
 • Perfecte voorbereiding op het IPMA PMO-examen
 • Veel interactie en opdrachten

Prijzen

Opleiding 1560
Materiaal 195
Accommodatie 240

Heb je een vraag?

De IPMA PMO opleiding is voor beginnende of ervaren vakmensen die zich begeven op het terrein van Project Management Office.
Onze opleidingsadviseur Evelyne Middleton voorziet u graag van een persoonlijk advies!

Voor wie is de training geschikt?

Beginnende of ervaren professionals die werkzaam zijn in een Project Management Office (PMO) en behoefte hebben aan meer theoretische onderbouwing van hun vakmanschap.

Na de opleiding ben je (beter) in staat om:

 • het projectbureau in jouw organisatie in te richten en (verder) te professionaliseren;
 • het portfolio-, programma- en projectmanagement beter te informeren, te rapporteren over de voortgang en besluitvorming voor te bereiden;
 • om te gaan met probleemsituaties en in overleg te treden met belanghebbenden;
 • je optimaal voor te bereiden op het behalen van het IPMA PMO-examen.

Trainingsduur

De IPMA PMO opleiding bestaat uit 4 dagen opleiding met steeds 2 weken tussenruimte aangevuld met een optionele verdieping. Tussen de dagen door en na de opleiding kun je oefenen in de online ExamTrainer. Je hebt toegang tot ExamTrainer tot 6 maanden na de laatste opleidingsdag. Het opleidingstraject eindigt nadat jij het examen IPMA Level PMO hebt afgelegd.

Vervolgmogelijkheden

Na deze training kun je je verder verdiepen door:

Profiteer van kennis op het hoogste niveau

Onze trainers opereren al 15 jaar in het vak en werken op het hoogste niveau. Zij delen hun kennis en ervaring om je effectief te begeleiden bij het behalen van jouw IPMA PMO certificaat. Je kunt rekenen op persoonlijke coaching waarbij er continu aandacht is voor de individuele voortgang. In samenspraak ontwikkel je een maatwerk leerplan waarin al jouw leerdoelen aan bod komen.

Methodische aanpak

In de IPMA PMO opleiding leer je een planmatige werkstructuur opstellen voor het ondersteunen van projecten en programma’s. Daarnaast maken we je duidelijk hoe de effectiviteit van projectprocessen hierbij gebaat is. Sociale vaardigheden zijn een belangrijk onderdeel van projectmanagement. Wij besteden dan ook ruime aandacht aan dit onderdeel. Aan het einde van de rit kun je er zeker van zijn dat je volledig bent klaargestoomd voor het IPMA PMO-examen.

Dag 1

Wat is de structuur van organisaties en wat is de plaats en de rol van PMO in projecten, programma’s en portfolio’s? Wij leggen het je uit tijdens de eerste dag van de IPMA PMO opleiding. Er is aandacht voor de invloed van cultuur op de acceptatie van PMO als ondersteunende afdeling. Daarnaast bieden we hulp bij het opstarten, definiëren, uitvoeren en afsluiten van een project.

Dag 2

Het opzetten en onderhouden van de communicatie, het optuigen en afbouwen van de projectorganisatie en het op touw zetten van rapportagestructuren zijn zomaar een paar onderwerpen die wij tijdens de tweede dag bespreken. Ook behandelen we de organisatie van risicomanagement en kosten- en tijdmanagement.

Dag 3

Tijdens deze trainingsdag passeren de organisatie van het wijzigings-, kwaliteits-, informatie-, configuratie-, transitie- en kennismanagement de revue. Bovendien besteden we aandacht aan het op touw zetten van secretariële ondersteuning.

Dag 4

Leiderschap, instrueren, delegeren en overtuigen behoren tot het takenpakket van een PMO-professional. Ook kijken we naar teamvorming, onderhandelen en conflicthantering.

De kenmerken voor deze training

 • Groepstraining
 • Direct toepasbaar binnen uw dagelijkse werk
 • Praktische handvatten voor het werken in projecten
 • Leren door doen en doen door leren
 • Afwisseling van methoden, vaardigheden en werkstijlen
 • Uitwisseling van ervaringen met collega’s uit andere sectoren
 • Mogelijkheid tot IPMA PMO-certificering